Ditta’s filosofie

Wat is herstellen

 

In de essentie is alles aanwezig.

Het leven heeft je ervaringen meegegeven
Een deel van je essentie ben je ‘kwijt’ geraakt

Mijn filosofie over helen / herstellen

In essentie is alles aanwezig

Waar ik eerder mezelf een coach noemde, zie ik nu mezel als iemand die met iemand anders meeloopt. Ik ben daarin wat in de volksmond de heler wordt genoemd. Iemand die spirtueel is. Iemand die vragen kan stellen. Iemand die kan luisteren. Met de talenten om te readen en te helen.

Ik geloof er in dat alles al aanwezig is. Net als dat een zaadje in essentie de potentie van dat zaadje omvat. Zo kan een appelzaadje tot een appelboom uitgroeien. Daar zijn bepaalde voorwaarden voor nodig.

Ik kies daarom voor herstellen wat er altijd al was. Ik ben daarin een katalysator voor jou. Ik loop een tijdje met je mee.  Ik zet daarin al mijn talenten in. Mijn helder kanalen, mijn helende handen en ook waar dat past een mooie quantum sensor.  Een plus een wordt drie.

Ik denk dat jezelf heel veel voor elkaar kunt krijgen. 
Het is net als die electrische fiets. Je kunt fietsen zonder electra, dan kom je er ook. Als je batterij aanzet, wordt het makkelijker, draaglijker als er tegenwind is en kom je meestal wat eerder op je plek van bestemming aan.
Spreekt je dat aan? Dan ben ik de begeleider die je zoekt.
Plan een vrijblijvende orientatie in. Voel je welkom!

 

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God.

Your playing small does not serve the world.

There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Marian Williamson of Nelson Mandela

Van wilskracht naar levenskracht

Wilskracht

hard werken

hoofd is (over)actief

bezig met gisteren en morgen

bezig met hoe het hoort

veel doen voor anderen

doelen nastreven

Levenskracht

geleid door je impulsen

vanuit je hart

leven vanuit het nu

nieuwsgierig naar wat kan

je zielentalenten ont-dekken

leven vanuit flow

“Met haar vermogen om in mijn antwoorden tussen de regels door te luisteren en daarbij respectvol te blijven naar mij als persoon, wist Ditta mij nieuwe en meer passende inzichten te geven”

Lilian van Avesaath

Waarom Ditta?

Onvoorwaardelijk

In onvoorwaardelijke aanwezigheid geeft Ditta ruimte aan wat zich aandient

Nieuwsgierig

Verbonden met wat nog niet gezien is, ontdek je met Ditta de schoonheid in elke ervaring.

Aandacht

Echte aandacht overstijgt jouw denken.  Als het hart mag leiden wordt het denken wat volgt functioneel

 

 

Al mijn hele leven ben ik nieuwsgierig. Naar wie ik ben en wie ik mag zijn. Dit bracht me op een mijn zoektocht naar hoe het leven werkt. Steeds weer op zoek naar het volgende puzzelstukje.

Ik voel keer op keer dat ik dat ook mag delen. Het start bij mijzelf en is er vervolgens ook voor anderen. Ik heb een oog  voor mensen. Oog voor het contrast van ervaringen en dat elke ervaring rijkdom in zich heeft: Mensen die verpieteren, mensen die succesvol worden. In de verhalen zie ik de keerzijde en de schoonheid die in ieder aanwezig is.

Mijn pad is het pad waarin mijn ziel steeds meer in dit individu kristaliseert. Het werd concreet toen ik besefte dat ik in de reflectie van mijn ervaringen buiten mezelf bezig was met alles te willen verbeteren, veranderen, optimaliseren. Met dit besef kon het zoeken, het bewegen buiten mijzelf stoppen. Toen ontstond ruimte. Voor het echte ontvangen.

Het doorzien van de universele wetten plus het omarmen van mijn rol daarbinnen brengt me ruimte en rust én beweging die anders is dan we ooit dachten hoe het moest zijn.

Het brengt me het besef dat Schitteren ieders opdracht is en dat we in een verandering van tijdperk een rol te vervullen hebben!

Testimonials

“Ditta je liet me heel helder ontdekken dat ik mijn eigen weg te volgen heb.” – Karin

“Ik stond in de twijfelstand. In ons gesprek voelde ik dat ik de weg tot zelfstandige kon bewandelen.”
– Ginny

“Jouw concrete handvatten, metaforen en beelden zijn zo verhelderend!” – Odette